MAKKAJO’XORI VA NO’XAT KONSERVALAR

Authors

  • Sirojiddin Sadullayev Toshkent kimyo-texnologiya instituti Shahrisabz filiali katta o’qituvchisi
  • Laylo Baxramova Toshkent kimy- texnologiyasi instituti Shahrisabz filiali talabasi

Keywords:

konserva, so’ta, omixta, dekstrin, glyukoza, linoleum, komponent, protein, sun’iy po’kak, glutamin kislota, limon kislota.

Abstract

Konservalangan makkajo'xori va no’xot foydalari hamda zarari ko'pchilikni qiziqtiradi. Mahsulot ko'pincha salatlar va taomlar tayyorlashda ishlatiladi. Konservalangan makkajo'xori fotosurati ham ijobiy his-tuyg'ularni uyg'otadi. Bu mazali va oson hazm bo'ladigan mahsulot, shuning uchun ko'p odamlar uni ko'p miqdorda iste'mol qilishga tayyor. Biroq, siz buni qilmasligingiz kerak - agar siz juda ko'p makkajo'xori iste'mol qilsangiz, foyda bo'lmaydi. Aksincha, urug'lar oshqozon va zararga olib keladi. Konservalangan mahsulot uchun tavsiya etilgan norma kuniga 100 g dan ko'p bo'lmagan don hisoblanadi. Konservalangan makkajo'xori foydasi va zarari uning sifati va individual salomatlik holatiga bog'liq. Agar kontrendikatsiyalar bo'lmasa va konservalangan donalar barcha qoidalarga muvofiq qish uchun o'ralgan bo'lsa, unda shirin makkajo'xori nafaqat sog'liq uchun foyda keltiradi.

Downloads

Published

2023-01-08